Innocent
De officiele start van de bouw van de nieuwe fabriek was in september jl.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft de bouw van de nieuwe smoothiefabriek van innocent officieel voor geopend verklaard. Hij deed dit door fietsend een smoothie te blenden.

Innocent is het eerste bedrijf dat zich vestigt in de Rotterdam Food Hub, een terrein van 60 hectare aan het Calandkanaal dat specifiek geënt is op de agrofoodsector. Warehouses kunnen er pal aan het water worden opgetrokken, zodat de aangevoerde producten direct gekoeld en bevroren kunnen worden opgeslagen.

Smoothiefabriek

De nieuwe smoothiefabriek van innocent gaat voor 17 Europese landen produceren. Jaarlijks zullen er 400 miljoen flesjes worden gemaakt. De producent investeert 223 miljoen euro in de bouw van de nieuwe fabriek. Volgens planning zal de fabriek begin 2021 worden geopend, start innocent hem in het eerste kwartaal van 2021 op en hij moet in 2022 op volle toeren kunnen draaien. 

Minder kilometers

Innocent zegt voor Rotterdam als locatie voor de nieuwe smoothiefabriek te hebben gekozen, zodat de productie dan plaatsvindt zo dicht mogelijk bij de plek waar de ingrediënten worden aangevoerd. “Zodoende hoeven er minder kilometers te worden gereden. Op jaarbasis scheelt dat ruim 13.000 vrachtwagenritten”, aldus het bedrijf in een persbericht.

200 banen

De smoothiefabriek heeft van innocent de naam ‘The Blender’ gekregen. De komst van de fabriek zorgt voor 200 nieuwe banen. Het bedrijf zegt de verschillende teams in de loop van dit jaar gestaag op te bouwen. Het gaat om functies in finance, supply chain, operations, kwaliteit & voedselveiligheid, veiligheid & duurzaamheid, engineering & faciliteiten. Deze omvatten productie-ploegarbeiders, heftruckchauffeurs, ingenieurs, verpakkers, allerlei analisten, hygiëne-experts en mensen voor het onderhoud van gebouwen.

Zie ook: Havenbedrijf start Rotterdam Food Hub in de Europoort