offshore gasveld

Total E&P Denmark schakelt Boskalis in voor het herontwikkelen van het Deense Tyra offshore gasveld. Het Papendrechtse bedrijf zet hiervoor zijn nieuwe ‘diving support’-schip Boka Atlantis in.

Boskalis spreekt van een omvangrijk contract. Het ziet de opdracht als een voortzetting van de ‘langdurige en succesvolle’ relatie die het bedrijf met Total onderhoudt. De klus bestaat uit subsea engineering, inkoop, productie- en installatiewerkzaamheden, waardoor de operationele levensduur van het gasveld met ‘ten minste’ vijfentwintig jaar kan worden verlengd.

Offshore gasveld

De specialistische subsea-activiteiten zijn meer precies het verleggen en verbinden van pijpleidingen op de zeebodem, de installatie van afsluiters, verticale productiekolommen aan het platform en kabels voor de stroomvoorziening en besturing. Boskalis leidt het project vanuit zijn kantoren in Papendrecht en Aberdeen. Voordat de werkzaamheden beginnen wordt er vanuit het Deense Esbjerg gewerkt. Het moderne, net door Boskalis aangeschafte, ‘diving support’- schip Boka Atlantis zal de meeste werkzaamheden voor zijn rekening nemen. (Archieffoto Boskalis)

Zie ook: Vlaardingen verwelkomt Boskalis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in