Boogbruggen

De boogbruggen van het Theemswegtracé zijn op de voorbouwlocatie in elkaar gezet. Komend voorjaar zullen de twee bruggen bij de Rozenburgsesluis en de Thomassentunnel worden geplaatst.

De brug voor bij de Rozenburgsesluis is al in elkaar gezet. Het laatste boogdeel voor de brug bij de Thomassentunnel wordt woensdag 4 december ingehesen. Daarmee zijn beide boogbruggen klaar om in de lente van 2020 over de weg naar hun plek te worden gereden. De boogbrug bij de Rozenburgsesluis krijgt in maart haar definitieve plek; de andere volgt twee maanden later. Tussen nu en het voorjaar verricht de bouwcombinatie verdere afbouw- en laswerkzaamheden, stort het pijlers en is er tijd voor het uitharden van de oplegbalk.

Lengte boogbruggen

De boogbrug bij de Thomassentunnel komt vanaf de A15 duidelijk in het zicht te liggen, want het verkeer rijdt er onderdoor. De brug heeft een overspanning van 156 meter en een totale lengte – inclusief aanbruggen – van 269 meter. De brug bij de Rozenburgsesluis is een maatje kleiner, met een totale lengte van 177 meter. 

Eind 2021

Het Havenbedrijf Rotterdam laat weten dat de bouw van het Theemswegtracé volgens schema verloopt. Dit nieuwe stuk spoor van ongeveer vier kilometer moet het knelpunt bij de Calandbrug bij Rozenburg verlichten. Eind 2021 zullen de eerste treinen over het nieuwe tracé kunnen rijden. (Foto: Danny Cornelissen)

Zie ook: Eerste onderdelen brug Theemswegtracé gearriveerd