Kotug Smit Towage

Boskalis en Kotug International doen Kotug Smit Towage over aan Boluda Group. Het Spaanse bedrijf betaalt 300 miljoen euro voor de in Rotterdam gevestigde havensleeponderneming.

De joint venture Kotug Smit Towage werd in 2016 door Boskalis en Kotug International opgericht. In eerste instantie richtte het havensleepbedrijf zich op elf havens in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In de loop der jaren ging het meer havens bedienen en slaagde het er naar eigen zeggen in efficiencyverbeteringen te bewerkstelligen. De twee eigenaren Boskalis en Kotug International stellen dat ‘een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is’.

Kotug Smit Towage

Boluda is een in 1837 opgericht familiebedrijf, dat sinds 1920 met zijn havensleepactiviteiten vanuit Valencia opereert. Het is marktleider in Spanje en Frankrijk, en beschikt over een vloot van 230 schepen. Hiermee is het actief in de grote havens van Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Zuid-Amerika. De toevoeging van Kotug Smit Towage aan het huidige bedrijf is volgens Boluda ‘zeer complementair’.

De verkoop zal waarschijnlijk na de zomer van 2019 zijn afgerond. (Foto: Kotug International)

Zie ook: Vlaardingen verwelkomt Boskalis