Boels doet nieuwe overnames

Boels Rental heeft opnieuw een overname gedaan. Already Hire, Delta Rent en Amdyte werden door de verhuurder van industrieel gereedschap overgenomen.

Already Hire is een Brits bedrijf, Delta Rent is in Oude-Tonge gevestigd en hekverhuurder Amdyte houdt kantoor in Woudenberg. Delta Rent levert vooral aan de petrochemische industrie. Het bedrijf wordt onderdeel van Abird, dat in december vorig jaar door Boels werd overgenomen. De nieuwe naam van Delta Rent wordt Abird | Oude Tonge. Hiervoor is gekozen omdat Delta Rent hetzelfde specialisme heeft als Abird, dat actief is op het gebied van verhuur, verkoop en onderhoud van industrieel materieel in Nederland, België en Duitsland.

Industrieel gereedschap

De samenvoeging van Abird en Delta Rent zorgt volgens beide bedrijven voor een verbreding van de verhuurvloot. Een ander voordeel is de bundeling van kennis en ervaring. Er zal fors worden geïnvesteerd, kondigt Abird aan. “We gaan onze krachten bundelen tot een sterke partij”, meldt het in een persverklaring. Jan de Graaff, de oprichter van Delta Rent, wordt director van de vestiging Oude-Tonge. Hij verklaart:  “In de afgelopen twintig jaar hebben we een heel mooie marktpositie bereikt met veel loyale klanten. Dit is te danken aan het team van bijna zestig top-gemotiveerde collega’s. Om de continuïteit en toekomstige groei te borgen, en onze marktpositie nog verder uit te bouwen gaan we samen verder met Abird.” De cultuur van beide bedrijven zal behouden blijven, stelt Abird.

Verder groeien

Bij een nieuw combinatiebedrijf hoort ook een nieuw logo. Het aangepaste logo zal binnen alle vestigingen van Abird worden doorgevoerd, inclusief dat van Abird | Oude Tonge. Michel Hogervorst, managing director Abird, zegt ‘zeer gelukkig’ met de overname te zijn: “Delta Rent heeft de afgelopen jaren belangrijke samenwerkingsverbanden gesloten. Samen met het deskundige team van Delta Rent zullen we verder groeien in de diverse industrieën en onze dienstverlening continu verbeteren.”

Zie ook: Machineverhuurder Boels neemt Abird over