Biobrandstoffen voor de binnenvaart

Bunkerbedrijf Reinplus Fiwado Bunker en brandstoffenleverancier Goodfuels Marine gaan samen in de haven van Rotterdam duurzame biobrandstoffen voor de binnenvaart aanbieden. Ook zullen de brandstoffen verkrijgbaar zijn via het bunkernetwerk van Reinplus Fiwado Bunker.

Beide bedrijven zeggen hiermee een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de binnenvaart, zowel in Nederland als in Europa. Ben van Kol is managing director van Reinplus Fiwado Bunker, dat een bedrijfsonderdeel is van VARO Energy. Hij ziet dat de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toeneemt. “Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met Goodfuels Marine en ons moederbedrijf nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze brandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen ons gehele bunkernetwerk.”

Zwaveluitstoot

De door Goodfuels Marine ontwikkelde biobrandstoffen zijn volgens de twee samenwerkende partijen speciaal voor de scheepvaart ontwikkeld. In vergelijking met fossiele brandstoffen ligt de CO2-uitstoot negentig procent lager en de zwaveluitstoot honderd procent. Elk type scheepsmotor kan op de brandstoffen draaien, zonder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn.

“De samenwerking met Goodfuels creëert meer keuzemogelijkheden voor onze bunkerklanten en is een natuurlijke uitbreiding van ons portfolio, dat al biobrandstoffen omvat, zoals biodiesel en biobenzine voor andere transportmiddelen. Het speelt in op een toenemende vraag naar alternatieve scheepvaartbrandstoffen op de Europese markten”, verklaart Roger Brown, ceo van VARO Energy.

Biobrandstoffen

Dirk Kronemeijer, ceo van het in Amsterdam gevestigde Goodfuels Marine, is ook te spreken over de plannen. “We zijn zeer verheugd dat we met deze samenwerking een van de meest klimaatvriendelijke brandstoffen voor de scheepvaart kunnen aanbieden via het grootste inland bunkernetwerk van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen-regio. We vertrouwen erop dat we de verduurzaming van scheepvaart hiermee verder zullen versnellen.” Het bedrijf ontwikkelt en levert duurzame biobrandstoffen. Ook is het actief op het gebied van zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines.

Zie ook: Brandstofprijzen maken binnenvaart duurder