Bio-LNG

Rolande LNG uit Tilburg biedt naar eigen zeggen als eerste in Nederland bio-LNG aan. Volgens de LNG-leverancier kan zwaar wegtransport hiermee tot 99,8 procent op de CO2-uitstoot besparen.

Het gaat om een biologische brandstof die wordt gemaakt uit ISCC-gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval. “Bio-LNG is nu commercieel beschikbaar”, zegt Jolon van der Schuit, ceo van Rolande. “Met deze introductie sluiten we aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. Zo zijn we een samenwerking met Albert Heijn gestart om 65 trucks op  bio-LNG te laten rijden en ook PostNL is gestart met tientallen vrachtwagens, waarbij het in eerste instantie nog om een blend gaat.” 

Bio-LNG

Volgens Rolande doet de biobrandstof, met een actieradius tot 1.700 kilometer en een vermogen tot 460 pk, in het gebruik niet onder voor een dieseltruck. De biologische variant levert dezelfde prestaties als normale LNG. 

Het Brabantse bedrijf ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van LNG-tankstations in Europa. Inmiddels staat de teller op 15 locaties. 

Zie ook: Goede zaken Gate Terminal dankzij lage LNG-prijs