Bijzondere maritieme klus

Deze week werd in de Waalhaven een bijzondere maritieme klus uitgevoerd. Vijf bokken kwamen eraan te pas om een reusachtig binnenvaartcasco van ruim 2.000 ton te lossen.

De bijzondere maritieme klus had op dinsdag 25 augustus plaats bij boei 26 in de Waalhaven. Daar werd een reusachtig binnenvaartcasco van 135 meter lang, 23 meter breed en 2.275 ton gelost van een zwareladingschip.

Bijzondere maritieme klus

Het lossen van het gevaarte werd gecoördineerd door Bonn & Mees, dat hiervoor vijf bokken inzette. Drie waren van het bedrijf zelf, een van Multraship en een van het Noorse Uglen. Het binnenvaartcasco werd eerst opgetild. Vervolgens voeren de bokken heel voorzichtig naar achteren, zodat het casco in het water kon worden gelost.

Noordelijke IJszee

Het zwareladingschip had nog twee binnenvaartcasco’s aan boord, die in de Beatrixhaven werden verhaald. Hierbij was de inzet van drie bokken van Bonn & Mees afdoende. De casco’s gaan naar afbouwwerven in de regio.

Het zwareladingschip, de UHL Fast, is afkomstig uit China en met de drie casco’s over de Noordelijke IJszee naar Rotterdam gevaren. Dat is tien dagen sneller dan de vaarroute via het Suezkanaal. (Foto: Bonn & Mees/Twitter)

Zie ook: Kademuren tijdig klaar ondanks archeologische vondsten