Op 4 juli organiseert Deborah Post van Post-Kogeko Logistics op op landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden een uniek Bijendiner. Hieromheen wordt 2500 euro bijeengebracht voor het plaatsen van tien bijenkasten en tien bijenvolken in het Rotterdamse havengebied.

Het Bijendiner vestigt de aandacht op het grote belang van bijen voor de wereld. Gaat het goed met de bijen, dan gaat het goed met de aarde. Dertig à veertig procent van de wereldvoedselproductie is namelijk afhankelijk van bestuiving. Door grootschalig gebruik van pesticiden neemt bijensterfte echter hand over hand toe. Het Bijendiner wil hierop de aandacht vestigen en inspireren tot biologische actie. Tijdens het diner geeft Wouter van Dieren, milieupionier van het eerste uur en lid van de Club van Rome, een overzicht van de bijenstand in de wereld. Ook belicht hij een nieuwe visie op de relatie tussen gezondheid en biologische voeding. Tevens komt een imker aan het woord.

Aanvang is 18.00 uur, deelname kost € 32,50. Daarvoor krijgt men een driegangen vegetarisch diner, inclusief een glas wijn. Deelnemers nemen bovendien honing, Rootz biologische smoothies en zakjes Bijenbloemenzaad mee naar huis. Meer informatie is te vinden op de website www.ophodenpijl.nl. Hier kan men tevens reserveren.