Betonvloer oefenfabriek vol symboliek

In de Rotterdamse haven wordt gebouwd aan de RDM Training Plant. Onlangs is de betonvloer gegoten.

Het is niet zomaar een vloer, want er is een koker meegegaan in de betonstorting, met daarin het ondertekende protocol. Ook hebben vertegenwoordigers van de vier samenwerkende partners gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Techniek College Rotterdam en Deltalinqs hun handafdrukken in beton gezet. Met dit alles is de samenwerking in beton gegoten, melden de initiatiefnemers.

“Deze vloerlegging is een mijlpaal voor iedereen die momenteel op het RDM-terrein aan het werk is”, verklaart Cees Jan Asselbergs, algemeen adviseur bij Deltalinqs. “Dankzij hun dagelijkse inzet zijn we nu weer een stap verder. Zo komen we steeds dichter bij de opening van de RDM Training Plant. We bouwen hiermee niet alleen aan de veiligheid in de procesindustrie, maar ook aan het versterken van de werkgelegenheid in de hele regio Rotterdam. Bijzonder aan de RDM Training Plant is dat er veel verschillende publieke en private partijen bij betrokken zijn. Zowel het protocol als de vier handafdrukken symboliseren hun toewijding en tomeloze inzet.”

Op 31 mei bereikt de bouw het hoogste punt, wanneer de hoogste toren door burgemeester Aboutaleb omhoog zal worden geplaatst.