Bedrijven tevreden over veiligheid in Nederland

veiligheid

Zo goed als alle bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, vinden dat de veiligheid zich hier op een hoger niveau bevindt dan in het buitenland. Zij verklaren dit door een betere veiligheidscultuur.

Dit komt naar voren uit het ‘Nationaal Onderzoek Gevaarlijke Stoffen’ dat ondernemersvereniging evofenedex heeft verricht. Zij ondervroeg veiligheidskundigen, management en directieleden uit de chemische industrie, de logistieke sector en de groot- en detailhandel naar hun mening over de stand van zaken rond veiligheid met gevaarlijke stoffen.

Veiligheid

De Nederlandse bedrijven blijken erg tevreden over hun eigen veiligheidsprestaties te zijn. De respondenten vinden dat de regels hier beter worden gehanteerd en dat de medewerkers in Nederland ‘professioneler en beter opgeleid’ zijn. Negentig procent van de ondervraagden zegt dat veiligheid een van de speerpunten in het eigen bedrijf is. 98 procent zegt de indruk te hebben dat in Nederland veiliger wordt gewerkt dan in het buitenland.

Zorgpunten

Verbeterpunten ziet het bedrijfsleven ook. Niet voor zichzelf, maar voor de overheid. Zo zou er door de regelgeving te weinig ruimte zijn voor innovatieve ontwikkelingen, zoals het gebruik van drones of de inzet van digitale vrachtbrieven. Ook moet worden opgepast dat de regels in Nederland niet scherper worden toegepast dan de internationale voorschriften eisen. Tot slot zeggen bedrijven zich zorgen te maken of de overheid wel in staat is adequaat in te grijpen bij een incident.

Zie ook: Veiligheidscultuur BRZO-bedrijven bij meeste in orde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in