Teruggetreden

Deltalinqs heeft in Atzo Nicolaï een opvolger gevonden van de afzwaaiende voorzitter Steven Lak. Nicolaï wordt ook voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC).

De besturen van zowel Deltalinqs als de RPPC hebben unaniem ingestemd met de benoeming van Atzo Nicolaï. Hij begint op 1 januari a.s. en zal tijdens het jaarlijkse Deltalinqs-jaardiner op 20 januari de voorzittershamer officieel overnemen van Steven Lak, die de functie sinds 2012 heeft vervuld.

Atzo Nicolaï

“Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan in deze belangrijke en innovatieve wereld met grote maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast zal ik het grote belang van de Rotterdamse haven graag nationaal en internationaal uitdragen”, aldus Nicolaï. Hij was de afgelopen acht jaar president van DSM Nederland. Daarvoor was Nicolaï minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Europese Zaken.

Uitdagingen aangaan

Vice-voorzitter Leo Ruijs van Deltalinqs zegt de ervaring van Nicolaï uit het bedrijfsleven en de politiek goed te kunnen gebruiken. “Wij denken dat hij de geschikte persoon is om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven aan te gaan, zoals de energietransitie, de verdere digitalisering en diverse andere vraagstukken.”

Zie ook: Deltalinqs verwelkomt gemeentelijke steun voor fieldlab