Atzo Nicolaï is woensdag 19 augustus jl. overleden. Hij was voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). 

“Met grote verslagenheid hebben wij het bericht ontvangen dat Atzo Nicolaï afgelopen woensdag is overleden. Hij had geen kans en mogelijkheid om te strijden tegen zijn slopende ziekte. Het is oneerlijk, bijzonder verdrieting en de snelheid van het proces was onwerkelijk. Wij zijn er confuus van”, laat directeur Bas Janssen van Deltalinqs weten.

Snelheid

Aan het begin van dit jaar trad Atzo Nicolaï aan als voorzitter bij Deltalinqs en de Roterdam Port Promotion Council, als opvolger van Steven Lak. Op 7 augustus jl. maakte Deltalinqs bekend dat er uitgezaaide kanker bij Nicolaï vastgesteld. Door de snelheid waarmee de ziekte zich ontwikkelde, besloot hij per direct terug te treden. Hij kon niet meer behandeld worden.

Teruggetreden

“Atzo kende een bijzondere start door de omstandigheden veroorzaakt door het Covid-19-virus. Ondanks die beperkingen had hij al snel zijn draai gevonden in de Rotterdamse haven en was hij enthousiast over zijn nieuwe werkomgeving. Ook de havengemeenschap heeft hem in deze korte tijd leren kennen als een professionele en betrokken bestuurder”, aldus Janssen.

Zie ook: Atzo Nicolai volgt Steven Lak op