Asscher tekent taalakkoord

Minister Asscher van SZW heeft dertig bedrijven geselecteerd die een voortrekkersrol moeten vervullen bij het bevorderen van de taalvaardigheid op de werkvloer. Het Rotterdamse CHEMGroep is er daar één van.

Vorige week ondertekenden minister Asscher en directeur Kik Verhoeven van CHEMGroep het akkoord. Het bedrijf onderscheidt zich er naar eigen zeggen in om het werk in industrie en techniek veiliger, efficiënter en duurzamer te maken. Volgens minister Asscher ziet CHEMGroep in hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor veiligheid op de werkvloer, voor doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid.

 

CHEMGroep biedt leer- en werktrajecten in zeven branches: het havenbedrijf, grond- weg en waterbouw, de bouw, transport en logistiek, metaal en industrie, de safety-branche en de tak afval en milieu. Jonge werknemers uit een achterstandssituatie, vaak jongeren die zonder diploma hun school hebben verlaten, kunnen bij CHEMGroep een uitgebreide assessment, soft skills trainingen en een vaktechnische opleiding krijgen plus een mentale training, waardoor het reguliere uitvalpercentage van deze jongeren van vijftig procent aanzienlijk lager wordt, namelijk minder dan vijftien procent.