Met ingang van komende maand treedt Giuliano Franzì aan als de nieuwe topman van Argos. Hij volgt daarmee Peter Goedvolk op, die in juni is teruggetreden.

Franzì heeft al een langdurige internationale carrière in de oliesector achter de rug, startend bij ExxonMobil in 1981 en gedurende de laatste drie jaar als directeur van de Europese activiteiten van Kuwait Petroleum. Hij zegt de benoeming als ‘buitengewoon eervol’ te ervaren. “Samen met mijn collega’s staan we voor de uitdaging om van Argos een nog belangrijkere speler op de Europese en internationale oliemarkt te maken en ik heb er het volste vertrouwen in dat we die missie gaan waarmaken”, aldus Franzì.

Deze week verschenen verschillende berichten in de pers dat de geplande overname van Argos door het Russische Sistema van de baan zou zijn. Bedrijfsvoorzitter en mede-eigenaar Vladimir Yevtushenkov van Sistema verklaarde in juni dat de onderhandelaars nog een gat van ongeveer 150 miljoen euro moesten overbruggen. De geschatte overnamesom zou ruim 700 miljoen euro bedragen.