Aldel maakt doorstart

De failliete aluminiumfabriek in Delfzijl start door. De curatoren en York Capital hebben daar gisteren een akkoord over bereikt.

In augustus ging Klesch Aluminium Delfzijl failliet. Vanaf 1 november a.s. zal het bedrijf worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie (Aldel).

Investeren

York investeert begin komend jaar in het ‘opregelen van het resterend deel van de elektrolyse’, totdat de volledige capaciteit van het bedrijf is bereikt. Het aantal arbeidsplaatsen zal hierdoor groeien van 175 fte nu naar ongeveer 250 fte eind volgend jaar.

“Ik ben enorm blij dat hier vandaag de succesvolle doorstart inclusief de nieuwe investeringen kan worden aangekondigd. De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is nu aan de onderneming, de directie en de medewerkers om de positieve verwachtingen waar te maken”, verklaart Karsten Pronk, directeur van Aldel.

Zie ook: Klesch Aluminium Delfzijl failliet