Air Products schaft nieuwe trailers aan

Air Products

Air Products heeft nieuwe tankwagens aangeschaft die voor het vervoer van vloeibare stikstof en zuurstof worden ingezet. De nieuwe trailers zijn zowel duurzaam als veilig, meldt de gassenleverancier.

In een eerder stadium schafte Air Products al nieuwe, ‘ultralichte’ trailers aan voor het transport van gascilinders. Nu is het bedrijf begonnen met het vernieuwen van zijn vloot tanktrailers. De nieuwe trailers zijn niet alleen licht, maar hebben ook een aerodynamische vormgeving. Dit verlaagt zowel het brandstofverbruik als de ecologische voetafdruk van de voertuigen, laat Air Products weten.

 

Nieuwe trailers

Inmiddels zijn de eerste nieuwe trailers bij Air Products in Rotterdam afgeleverd. Thomas Hollad, transport manager bij Air Products, zegt dat dit de eerste keer dat bij de aankoop van nieuwe bulktrailers voor vloeibare gassen al in een vroegtijdig stadium op zoek is gegaan naar een manier om het brandstofverbruik omlaag te krijgen.”Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een aerodynamisch ontwerp en banden met Energieklasse A. Deze aanpak bewijst ons commitment om de impact die onze voertuigen op het milieu hebben te verlagen.”

Achteruitrijbeveiliging

De vervanging van de vloot door nieuwe, zuinige modellen bewijst volgens Air Products dat het duurzaamheid in verschillende aspecten van de dagelijkse bedrijfsvoering probeert door te voeren. Ook veiligheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke punten. De nieuwe trailers zijn uitgerust met state-of-the-art-technologie, zoals achteruitrijbeveiliging en volledige led-verlichting voor goed zicht.

Geen concessies

“De aanschaf van deze zuinige en veilige bulktrailers voor het transport van vloeibare gassen past in onze strategie wat duurzame ontwikkeling betreft. Energiebesparing en de vermindering van de emissie van broeikasgassen behoren tot onze ambitieuze doelstellingen. Maar we willen geen concessies doen aan onze hoogste prioriteit ‘safety first’; of het nu gaat om de veiligheid van onze medewerkers, onze klanten of de maatschappij in het algemeen”, aldus Kurt Lefevere, vice president northern continent, industrial gases Europe bij Air Products.

Zie ook: Air Products neemt CO2-producent over