Air Products neemt CO2-producent over

Air Products heeft ACP Europa overgenomen, een aanbieder van vloeibare CO2. Dankzij de overname kan Air Products zijn positie op de Europese markt versterken.

De producent van industriële gassen maakte de overname vorige week bekend, zonder daarbij de overnamesom prijs te geven. Volgens planning zal de overname van Europa’s grootste aanbieder van CO2 deze zomer worden afgerond.

Vier fabrieken

Air Products levert verschillende industriële gassen in dertien landen, waaronder Nederland. Het verkoopt ook CO2, dat in Spanje en Polen wordt geproduceerd. Dankzij de overname van ACP kan Air Products zijn positie op het vasteland van Europa versterken. ACP heeft in Europa honderdtwintig mensen in dienst en beschikt over vier fabrieken voor CO2 en twee productielocaties voor droogijs. Het bedrijf bedient klanten in uiteenlopende sectoren, zoals dranken, chemicaliën, voedingsmiddelen en tuinbouw.

Aanvullende productportfolio

Ivo Bols, directeur Industrial Gases Europa en Afrika bij Air Products zegt blij te zijn met de overname. Hij verklaart: “Wij zijn vastbesloten om te investeren in onze activiteiten op het gebied van industriële gassen op een manier die aanzienlijke waarde creëert voor onze aandeelhouders. De acquisitie van ACP sluit hier perfect op aan. ACP heeft een hoogwaardig en goed geleid Europees CO2-bedrijf dat net als Air Products veiligheid vooropstelt. Samen met ons aanvullende productportfolio en onze klantgerichte benadering, stelt deze overname ons in staat onze bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe groeimogelijkheden op het gebied van industrieel gas te benutten.”

Meer mogelijkheden

“Dankzij onze expertise en de toewijding van onze medewerkers leveren we al jarenlang een uitstekende service aan onze CO2-klanten. Door onze bedrijfsactiviteiten te combineren met die van een andere wereldleider in industrieel gas, kunnen we onze klanten voorzien van een uitgebreid productportfolio en meer mogelijkheden voor de inkoop en de toeleveringsketen. Tegelijkertijd kunnen we onze getalenteerde mensen geweldige mogelijkheden voor de toekomst bieden”, aldus Jan de Ridder, directeur van ACP.

Zie ook: Gasproducenten willen fuseren