Air Liquide Rozenburg wint veiligheidsaward VOMI

VOMI

Air Liquide Rozenburg heeft de VOMI Safety eXperience Award 2019 gewonnen. Volgens de jury zit ‘safety first’ bij het bedrijf in het dna ingebakken.

De achterban van VOMI, de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie, had drie bedrijven genomineerd voor de veiligheidsaward. Naast Air Liquide Rozenburg waren dit VARO Energy en Attero Wijster. Het criterium hierbij was dat contractors zich er veilig voelen, en dat deze bedrijven hebben laten zien ‘stappen te maken’ op het gebied van veiligheid.

VOMI Safety eXperience Award

Op het terrein van Air Liquide Rozenburg wordt met zeven verschillende installaties waterstof, koolmonoxide en stoom voor de chemische industrie geproduceerd. Elk van deze installaties kan apart voor een onderhoudsstop worden stilgelegd. Het waren de zorgvuldige voorbereiding voor zo’n stop, de uitvoering en de manier van evalueren die de jury deed besluiten de VOMI Safety eXperience Award 2019 aan Air Liquide toe te kennen.

Talking makes sense

Zo wordt bij Air Liquide het concept ‘talking makes sense’ toegepast. Site manager Andre Rekveld hierover: “Hiermee sporen we mensen aan om met elkaar in dialoog te gaan over veiligheid. Om hiertoe te komen voeren we gedragsobservaties uit. Daarbij vinden we het belangrijk dat we niet alleen de negatieve dingen benoemen, maar zeker ook de positieve dingen.” Juist dat laatste spreekt Jeroen Maan aan, die binnenkort als voorzitter van de VOMI aantreedt: “Het onderwerp moet niet alleen besproken worden op het moment dat er iets vervelends gebeurt. Laten we ook positief zijn over de dingen die wel goed gaan.” (Foto: VOMI)

Zie ook: Onderzoek naar industriele inzet warmtepomp