Kika

Negen weken lang hebben medewerkers en aannemers bij Shell Pernis zich ingespannen om papier, karton en folie ‘extra gescheiden’ in te zamelen. Dit leverde bijna 6.000 kilo papier en karton op en 300 kilo folie. Shell zette deze opbrengst om in een donatie van 5.000 euro aan Kika.

Shell Pernis voerde deze actie uit in samenwerking met Renewi. “Om extra positieve aandacht voor afval te creëren, hebben we een actie gehouden waarbij geld werd ingezameld voor een goed doel”, zegt maintenance manager Rene Snoodijk bij Shell Pernis.

Per volle foliezak

Medewerkers en aannemers deden negen weken lang hun best papier, karton en folie te sorteren en recyclen. Het leverde 5.823 kilo papier en karton op, en 300 kilo folie. “Per ingezamelde ton papier en karton stelde Shell vijfhonderd euro beschikbaar en per volle foliezak honderd euro. De inzet van de medewerkers droeg daardoor direct bij aan de opbrengst voor het goede doel, naast natuurlijk de positieve effecten voor het milieu”, licht Snoodijk toe.

Meerderheid voor Kika

“Niet alleen helpen we Shell op deze manier waardevolle grondstoffen terug te brengen in de keten, maar bespaart Shell ook nog eens 1.218 kilo CO2. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse opname van zestig bomen!”, verklaart commercieel directeur Gijs Derks van Renewi.

Medewerkers op het Shell Pernis-terrein konden kiezen welk goed doel ze met de actie wilden ondersteunen. De meeste stemmen gingen naar Kika.

Zie ook: DeltaPORT Donatiefonds helpt Rotterdams ziekenhuis