44e Wereldhavendagen

Afgelopen weekend werden in Rotterdam de Wereldhavendagen gehouden. Het evenement trok 345.000 bezoekers, wat minder is dan vorig jaar.

In 2018 bezochten 380.000 mensen de Wereldhavendagen. Dit jaar kwamen er 35.000 minder bezoekers af op de activiteiten op de kade, de demonstraties op het water en de excursies. Mogelijk vormde het wisselvallige weer aan het begin van het weekend een verklaring voor de wat minder hogere bezoekersaantallen. Desalniettemin zegt de organisatie terug te blikken op een succesvolle 42e editie. Dankzij het mooie weer op zondag was dat de drukst bezochte dag. Het gehele weekend verliep zonder ernstige incidenten, aldus de organisatie. 

345.000 bezoekers

“De doorgevoerde vernieuwingen in het programma hebben goed uitgepakt”, zegt directeur Sabine Bruijnincx van de Wereldhavendagen. “Het Career Event ‘Match’ voor jongeren op vrijdag en de zakelijke arrangementen werden goed bezocht en gewaardeerd. Ook constateren we dat bezoekers tevreden zijn over de nieuwe opstaplocaties voor excursies en de mogelijkheid om met eigen vervoer te reizen. Ik ben weer ontzettend trots op wat we met al onze sponsoren, partners, deelnemers, medewerkers en vrijwilligers hebben neergezet.” (Foto: Anne Reitsma)

Zie ook: Wereldhavendagen trekken 345.000 bezoekers