Recordjaar

Broekman Logistics heeft over het vorige jaar 30 procent meer bruto omzet gerealiseerd. Ceo Raymond Riemen spreekt van een recordjaar: “We zijn begonnen met het plukken van de vruchten van onze investeringen.”

“De volledige integratie van de VLS-Group in onze organisatie en de opening van ons hypermoderne magazijn in Venlo zorgde voor een forse omzetgroei. Rekening houdend met de grote investering en alle benodigde inspanningen zijn we tevreden met het nettoresultaat”, aldus Riemen.

Recordjaar

De netto-omzet van de divisie Warehousing & Distribution groeide met 50 procent. Volgens het bedrijf is de toename te danken aan de overname van de VSL-Group eind 2018 en de opening van het nieuwe magazijn in Venlo. Door deze uitbreiding in warehousing-capaciteit verwacht Broekman ook de komende jaren meer klanten te kunnen bedienen met zijn fullservice-aanbod.

Licht gedaald

Broekmans divisie Forwarding & Shipping groeide met 15 procent, terwijl de omzet van de divisie Breakbulk Terminals licht daalde. Doordat binnen deze laatste divisie efficiëntie- en digitaliseringsslagen zijn gemaakt, bleven de resultaten min of meer gelijk. 

CO2-voetafdruk

“Duurzame waarde creëren is meer dan alleen omzetgroei”, verklaart cfo Diederik Günther. “Met de verhuizing van ons magazijn in Nijmegen naar Venlo hebben we onze magazijnfaciliteiten in deze regio meer dan verdubbeld. Bovendien konden we door te investeren in de nieuwste technologie en ultramoderne faciliteiten ook de CO2-voetafdruk verkleinen met meer dan 10 procent. Op basis van kilogrammen CO2 per vierkante meter is dit eigenlijk een reductie van 62,5 procent.”

Focus

Riemen stelt op koers te blijven, ‘ondanks de onzekere tijden waarmee de wereld wordt geconfronteerd’. ““Een continue focus op digitalisering van de supply chain en duurzame oplossingen voor onze partners, altijd met onze befaamde Personal Touch, maakt dat we gereed zijn voor de toekomst.”

Zie ook: Opening warehouse Broekman Logistics