Broekman

Broekman Logistics heeft in 2018 de omzet zien stijgen van 188 naar 200 miljoen euro. Ook beginnen investeringen te renderen, zoals de bouw van een warehouse op de Maasvlakte.

Niet alleen de omzet van Broekman Logistics nam het afgelopen jaar toe, ook de nettowinst steeg van 202.000 euro naar 8,7 miljoen euro. In een interview met het Financieele Dagblad spreekt directeur Raymond Riemen van ‘een kanteljaar’. “De afgelopen jaren hebben we ruim honderd miljoen euro geïnvesteerd in overnames en de bouw van opslagloodsen. Die investeringen beginnen nu hun geld op te leveren.” 

Vruchten plukken

Een voorbeeld hiervan was de bouw van een warehouse voor gevaarlijke producten op de Maasvlakte in 2016. “De bouw van een opslagloods voor dit soort producten is een flinke investering door de hoge veiligheidseisen”, aldus Riemen in de krant. “Maar het duurt even voordat een loods is gebouwd en dat er goederen in liggen opgeslagen. Vorig jaar zijn we vruchten van deze investeringen gaan plukken.” 

Broekman

Riemen zegt toekomst te zien in de opslag van chemische producten, coatings en gewasbeschermingsmiddelen. De veiligheidseisen waaraan logistieke bedrijven moeten voldoen, zijn niet voor elke kleinere onderneming meer haalbaar. “Daarnaast zijn veel producenten naar landen buiten Europa verhuisd. De export naar de Europese markt loopt vaak via Rotterdam en daarvan profiteren wij”, zegt Riemen. (Foto: Twitter)

Zie ook: Rotterdamse handelsmissie naar Shanghai