15.318 zonnepanelen in Eindhoven

De exploitant van zonnestroomprojecten KiesZon is eind mei gestart met de plaatsing van in totaal 15.318 zonnepanelen op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven. De logistiek dienstverlener gaat jaarlijks ruim 4.000.000 kWh zelf opwekken.

Daarmee wordt het systeem qua opwekkingsvermogen, het grootste single roof zonnestroomproject van Nederland. Het project zal naar verwachting in juli dit jaar opgeleverd worden.

Bij de bouw van distributiecentra, zoals het centrum waar de ruim 15.000 polykristallijne panelen op gelegd worden, streeft Rhenus ernaar het hoogst haalbare BREEAM-certificaat te behalen om zo aan haar duurzame doelstellingen te voldoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het opwekken van energie maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast daglichttoetreding wordt er led-verlichting met bewegingssensoren en daglichtregeling gerealiseerd. Een informatie- en communicatieplatform stelt Rhenus in staat om pro-actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.